Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکنش آمریکا به سخنان روحانی در سازمان ملل، تماس تلفنی ولیعهد بحرین با نتانیاهو، قدردانی حماس از کویت به دلیل مخالفت با عادی‌سازی روابط با تل‌آویو و تاکید امیر قطر بر تشکیل کشور مستقل فلسطین، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آغاز استقرار نیروی فضایی ایالات متحده در جنوب خلیج فارس نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ نیروی فضایی آمریکا که از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ با هدف تقویت قوای نظامی این کشور تأسیس و راه‌اندازی شده، با انتخاب شبه جزیره عربستان به عنوان تازه‌ترین قلمرو حضور خود، در این منطقه وسیع و پهناور مستقر می‌شود.

نیروی فضایی آمریکا در نخستین استقرار خارجی خود، هم‌اکنون، اسکادرانی متشکل از ۲۰ نظامی را به پایگاه هوایی «العُدید» قطر اعزام کرده است.

این قوا که به فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، راه‌اندازی شده، ششمین شاخه نیروهای مسلح ایالات متحده و نخستین سرویس نظامی این کشور از زمان ایجاد نیروی هوایی آن در سال ۱۹۴۷ به این سوست.

«تاد بنسون»، فرمانده نیروی فضایی مستقر در پایگاه العدید در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت: «رفته‌رفته شاهد اقدامات ملت‌هایی هستیم که در تدارک گسترش درگیری‌ها به فضا هستند. باید بتوانیم در این زمینه رقابت و از کلیه منافع ملی‌مان دفاع و حفاظت کنیم».

در مراسم ادای سوگندی که اوایل ماه جاری میلادی در العدید برگزار شد، ۲۰ نیروی هوایی به همراه پرچم‌های آمریکا و ماهواره‌های غول‌آسا وارد پایگاه نیروی فضایی شدند. به زودی، نفرات بیشتری به یگان «متصدیان اصلی فضایی» که مدیریت ماهواره‌ها را بر عهده دارند، می‌پیوندند. وظیفه این یگان، ردیابی رزمایش‌های نظامی کشور‌های دیگر است.

ذکر این مهم لازم است، این اقدامات با واکنش منفی از سوی برخی قانونگذاران آمریکا روبه‌رو شده است؛ افرادی که به این شاخه نظامی با نیروی پیش‌بینی‌شده ۱۶ هزار نفر و بودجه ۱۵.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱، با نگاه تردید می‌نگرند و آن را پروژه‌ای بیهوده در راستای اهداف تبلیغاتی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر می‌دانند.

واکنش آمریکا به سخنان روحانی در سازمان ملل

«مورگان اورتاگوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی رشته پیامی در توئیتر به سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهور ایران واکنش نشان داد و با اشاره به سخنان روحانی درباره حمایت ایران از صلح و مبارزه با تروریسم، حمایت ایران از گروه‌های مقاومت در منطقه را حمایت از تروریسم توصیف کرد.

اورتاگوس در ادامه این پیام به بخشی از سخنان رئیس جمهور ایران اشاره کرد که طی آن گفته بود دوران سیطره و هژمونی به پایان رسیده است. اگر این دوران به پایان رسیده، چرا ایران نیرو‌ها و گروه هایش را از عراق خارج نمی کند و تلاش برای سیطره بر لبنان از طریق حزب الله را متوقف نمی کند؟

حضور مستشاری ایران در عراق با درخواست دولت این کشور برای مبارزه با گروه تروریستی داعش بوده است.

به اذعان مقامات عراقی، ایران اولین کشوری بود که به درخواست مقامات این کشور برای مبارزه با داعش پاسخ داده و زمانی که گروه تروریستی داعش، بخش های بزرگی از عراق را به تصرف خود درآورده بود، به کمک عراق شتافت.

تماس تلفنی ولیعهد بحرین با نتانیاهو

سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت‌وگو کرد و در جریان این تماس تلفنی مدعی شد: امضای صلح با اسرائیل، ستون های امنیت و ثبات منطقه را تقویت می کند.

ولیعهد بحرین در این تماس تلفنی اعلام کرد که با نتانیاهو همکاری دوجانبه و تحولات منطقه را رایزنی کرده است.

قدردانی حماس از کویت به دلیل مخالفت با عادی‌سازی روابط با تل‌آویو

«اسماعیل رضوان» از رهبران حماس به دولت و ملت کویت به دلیل مخالفت با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی درود فرستاد و حاکمان عرب را به الگوبرداری از کویت فراخواند.

رضوان در مصاحبه با شبکه المیادین گفت، ملت کویت به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و کشورهایی که به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی روی آورده‌اند، پاسخ قوی داده و گفتند که مساله فلسطین، مساله ای محوری است.

رضوان گفت که موضع کویت سیلی به حاکمان امارات و بحرین و تمامی کسانی بود که روابط خود با رژیم صهیونیستی را عادی کرده‌اند؛ موضع کویت تأکید بر این موضوع بود که رژیم اشغالگر دشمن اول است.

وی تصریح کرد، ما از موضع تشکیلات خودگردان مبنی بر انصراف از ریاست شورای اتحادیه عرب نیز استقبال می‌کنیم. این یک موضع مهم است و ما از آن قدردانی می‌کنیم.

او همچنین خواستار اصلاح راه و مسیر اتحادیه عرب شد و گفت که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی جرم است.

رضوان افزود: از رژیم‌های عربی می‌خواهیم با الگوبرداری از موضع تشکیلات خودگردان فلسطین با موضع اتحادیه عرب مخالفت کنند.

تاکید امیر قطر بر تشکیل کشور مستقل فلسطین

 روز سه شنبه، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، طرح مربوط به راه حل تشکیل دو کشور تاکید کرد و گفت: تحقق صلح عادلانه جز با پایبندی اسرائیل به ابتکار صلح عربی و حل و فصل موضوع فلسطین امکان پذیر نیست.

وی گفت: از جامعه جهانی و شورای امنیت می خواهیم، مسئولیت خود را نسبت به پایبندی اسرائیل به لغو محاصره نوار غزه انجام دهند.

امیر قطر ادامه داد: ما به هماهنگی با شرکای بین المللی خود برای حمایت فوری و طولانی مدت از مردم غزه ادامه می دهیم.

شیخ تمیم همچنین به تحولات سوریه اشاره کرد و گفت: بحران سوریه به دلیل سرسختی نظام این کشور و بی عملی شورای امنیت همچنان ادامه دارد.

وی توضیح داد، ما بر موضع ثابت قطر در حل بحران سوریه بر اساس توافق «ژنو۱» و قطعنامه های شورای امنیت تاکید می کنیم.

امیر قطر از جنگ یمن نیز به عنوان تهدیدی برای منطقه یاد کرد و گفت: جنگ در یمن همچنان منطقه را تهدید می کند و راه حل آن تنها با گفت وگو میان یمنی ها و تضمین تمامیت ارضی کشورشان امکان پذیر است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: قرارداد الجزایر الهام چرخنده دوره شبانه دانشگاه مکانیسم ماشه هفته دفاع مقدس تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین قرارداد الجزایر الهام چرخنده دوره شبانه دانشگاه مکانیسم ماشه هفته دفاع مقدس سخنان روحانی رژیم صهیونیستی ولیعهد بحرین نیروی فضایی تماس تلفنی سازمان ملل امیر قطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۹۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویترز: ممکن است آمریکا بودجه سازمان ملل را به خاطر فلسطین قطع کند

خبرگزاری رویترز گزارش کرد اگر قطعنامه مربوط به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تصویب شود، دولت آمریکا ممکن است تمامی بودجه‌ها برای آژانس‌های این سازمان را به حالت تعلیق دربیاورد.

به گزارش ایسنا، فلسطین در حال حاضر «دولت غیرعضو ناظر» در سازمان ملل است و صرفا می‌تواند در جلسات این سازمان شرکت کند اما حق رای ندارد. مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه (۲۱ اردیبهشت) پیش‌نویس قطعنامه به رسمیت شناختن فلسطین به‌عنوان یک «عضو کامل» را به رای خواهد گذاشت.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد که این رای‌گیری سطح حمایت جهانی از فلسطینی‌ها را نشان خواهد داد؛ تلاش و حمایتی که پیشتر توسط ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد. لازم به ذکر است که درخواست برای عضویت کامل باید به تایید ۱۵ عضو دائم شورای امنیت و هم‌چنین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برسد.

رویترز به نقل از «نیت ایوانز» سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نوشت: «ما از قطعنامه آگاه هستیم و بر نگرانی‌های خود نسبت به اینکه سوالات حل‌نشده‌ای وجود دارد که آیا فلسطینی‌ها در حال حاضر معیارهای منشور سازمان ملل را برآورده می‌کنند یا خیر، تاکید می‌کنیم.»

طبق قوانین ایالات متحده، اگر گروه یا طرفی «ویژگی‌های شناخته‌شده بین‌المللی» را نداشته باشد و در عین حال عضویت کامل سازمان ملل را دریافت کند، آمریکا نمی‌تواند به آژانس‌های مربوطه سازمان ملل بودجه ارسال کند. در سال ۲۰۱۱، آمریکا کمک مالی به آژانس فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) را پس از عضویت کامل تشکیلات خودگردان فلسطین متوقف کرد.

ایوانز در ادامه گفت: «دیدگاه ایالات متحده این است که مسیری به سمت تشکیل دولت برای مردم فلسطین از طریق مذاکرات مستقیم میسر است.»

دیپلمات‌ها با بیان اینکه تغییراتی می‌تواند در پیش‌نویس اعمال شود، به خبرگزاری رویترز گفتند که احتمالا ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل از تلاش فلسطین برای عضویت کامل حمایت خواهند کرد.

«گلعاد اردان» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل ادعا کرد که عضویت کامل فلسطینیان در سازمان ملل «با منشور این سازمان همخوانی ندارد.»

او افزود: «اگر چنین چیزی تصویب شود، من طبق قوانین ایالات متحده انتظار دارم که این کشور تمام بودجه‌های مربوطه به سازمان ملل و آژانس‌ها را تماما قطع کند.»

مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح روز جمعه (۲۱ اردیبهشت‌) بررسی پیش‌نویس قطعنامه جدیدی مبنی‌ بر درخواست به رسمیت شناختن فلسطین به‌عنوان یک عضو کامل و هم‌ردیف و همانند سایر کشورهای جهان را آغاز خواهد کرد. طبق گفته یک منبع دیپلماتیک فلسطینی در سازمان ملل، رای‌گیری این پیش‌نویس ساعت ۱۰:۰۰ صبح روز جمعه به وقت نیویورک انجام خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)
  • رویترز: ممکن است آمریکا بودجه سازمان ملل را به خاطر فلسطین قطع کند
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود