Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: پیشنهاد سناتورهای آمریکایی برای ایجاد بانک سوخت هسته‌ای در خلیج فارس، نشست فوق العاده لبنان، تل‌آویو و سازمان ملل، تحریم ۲۸ شرکت چینی توسط آمریکا، توافق مقامات بغداد برای پرداخت بدهی‌های برقی به ایران و واکنش مسکو به احتمال قطع ارتباط روسیه از سویفت از جمله مهمترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشنهاد سناتورهای آمریکایی برای ایجاد بانک سوخت هسته‌ای در خلیج فارس

به نقل از "اسپوتنیک"، باب مندز نماینده دموکرات ایالت نیوجرسی و لیندزی گراهام سناتور جمهوری خواه از ایالت کالیفرنیا معتقدند این پیشنهاد مساله انرژی اتمی را چند جانبه کرده و از رقابت تسلیحاتی اتمی در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد.  

آن‌ها ادعا کردند: اگر ایران به دنبال انرژی هسته‌ای صلح آمیز است، باید از ایجاد یک بانک سوخت هسته‌ای استقبال کند زیرا این پیشنهاد می‌تواند یک منبع شفاف، معتبر و مقرون به صرفه از سوخت هسته‌ای را در اختیار هر کشوری که به دنبال یک برنامه اتمی صلح آمیز است، قرار دهد.  

سناتورهای آمریکایی تاکید کردند که اگر آمریکا می‌خواهد همکاری بیشتری از سوی ایران ببیند، باید مشوق‌های بیشتری از جمله لغو تحریم‌ها را در اختیار ایران قرار دهد.  

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.  

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.  

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.  

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.  

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا به ریاست جمهوری دونالد تامپ در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد.  

نشست فوق العاده لبنان، تل‌آویو و سازمان ملل

به گزارش خبرگزاری رسمی لبنان، براساس بیانیه صادر شده از نیروهای یونیفل، در این جلسه محور بحث ها طول خط آبی، موارد نقض زمینی و هوایی [مرزی] همچنین سایر موارد در حیطه اختیارات یونیفل متمرکز خواهد بود که در قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل و سایر قطعنامه های مربوطه مندرج است.

در این بیانیه اشاره شده است: در پی حوادث زیادی که در طول خط آبی و در بازه زمانی ۱۳ تا ۲۵ ماه می (۲۳ اردیبهشت تا ۴ خرداد) در نقض قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت رخ داده است، ژنرال دل کول بر اهمیت جلوگیری از تکرار چنین حوادثی تأکید کرد، اتفاقاتی که بیانگر متزلزل بودن استقرار در طول خط آبی و نیز حفظ ثبات در منطقه است.

فرمانده کل نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) خواستار همکاری کامل دو طرف در تحقیقات جاری یونیفل در خصوص حوادث [اخیر] شده است.

مرز جنوبی لبنان همزمان با تشدید تنش‌های اخیر در نوار غزه و جنگ ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی علیه این باریکه، شاهد تظاهرات‌های گسترده بوده است.

تحریم ۲۸ شرکت چینی توسط آمریکا

دولت آمریکا شامگاه پنجشنبه ۲۸ شرکت چینی را به لیست سیاه سرمایه‌گذاران آمریکایی اضافه کرد.

به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «سی‌جی‌تی‌اِن»، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا با صدور دستوری اجرایی، این شرکت‌ها را به بهانه ارتباط با ارتش چین در لیست سیاه قرار داده است. با این دستور، شرکت‌های آمریکایی از مراودات تجاری با شرکت‌های مذکور منع می‌شوند.

این در حالی است که روز پنجشنبه «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین از آمریکا درخواست کرد «کار کثیف» سرکوب شرکت‌های متعلق به دیگر کشورها به بهانه محافظت از امنیت ملی را متوقف کند.

در حال حاضر تنش میان آمریکا و چین به شدیدترین سطح خود از زمان عادی سازی روابط میان دو کشور در سال ۱۹۷۹ رسیده است. بخش عمده این افزایش تنش به دلیل اعمال تعرفه‌های سنگین بر روی کالاهای چینی است که از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا انجام شد و دو کشور را وارد جنگ تجاری کرد. علاوه بر این، با شیوع ویروس کرونا در سرتاسر جهان، ترامپ مدعی شد چین مقصر اصلی این اتفاق است.

ترامپ در راستای افزایش تخاصم علیه چین، مجموعاََ ۳۱ شرکت چینی از جمله «شرکت بین‌المللی تولید نیمه‌رسانا» موسوم به SMIC که بزرگترین تولیدکننده تراشه‌های الکترونیکی در جهان است،  در لیست سیاه آمریکا قرار داد.

بر اثر این تحریم‌ها، این ۵۹ شرکت شرکت چینی دیگر نمی‌توانند به بازار تجهیزات و فناوری‌های امنیتی ایالات متحده دسترسی داشته باشند.

توافق مقامات بغداد برای پرداخت بدهی‌های برقی به ایران

منابع عراقی، امروز (جمعه)، گزارش دادند که «احمد موسی»‌ سخنگوی وزارت برق عراق از توافق بر سر پرداخت‌ بدهی‌های برقی به ایران خبر داده است.

سخنگوی وزارت برق عراق در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع) در این خصوص اظهار داشت: «بدهی و مبالغی وجود دارد که باید به طرف ایرانی پرداخت شود. در دیدار وزیر برق با وزیر دارایی و مدیر کل بانک تجاری عراق بر سر زمان‌بندی کردن بدهی‌ها توافق شد تا پمپاژ گاز ایران مجددا در روزهای آتی صورت گیرد».

احمد موسی با اشاره به اینکه «در صورت بازگشت [واردات] گاز ایران به حالت اولیه، تولید برق [در عراق] به ۲۲ هزار مگاوات خواهد رسید»، توضیح داد:‌ «افزایش تولید در بالارفتن تعداد ساعات برق‌رسانی به شهروندان بازتاب خواهد داشت».

وی در پایان با اشاره به اینکه «پمپاژ گاز از جانب طرف ایرانی همچنان در ۲۰ میلیون متر مکعب محدود شده است»، خبر داد که وزارت برق عراق در فصل تابستان به ۷۰ میلیون متر مکعب گاز احتیاج دارد».

این اظهارات در حالی بیان شده است که وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران،‌ اخیرا، در دیدار با همتای عراقی خود درباره نهایی کردن یک جدول زمانی شامل روش‌های بازپرداخت و پرداخت‌ بد‌هی‌های طرف عراقی به جمهوری اسلامی ایران مذاکره کرد.

واکنش مسکو به احتمال قطع ارتباط روسیه از سویفت

"ولادیمیر چیزوف" نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا روز جمعه به اسپوتنیک گفت: مسکو تهدید واقعی از سوی سیاستمداران غربی در مورد احتمال قطع ارتباط روسیه از سیستم اطلاعات پرداخت بین بانکی سویفت را احساس نمی‌کند. حتی اگر این اتفاق بیفتد، یک فاجعه نخواهد بود.

پیش از این الکساندر پانکین معاون وزیرخارجه روسیه به اسپوتنیک گفته بود که قطع ارتباط روسیه از سویفت ممکن است موجب ضررهای مادی و از بین رفتن اعتبار خود سویفت شود.

«ولادیمیر ژاباروف» معاون اول رئیس کمیته بین المللی شورای فدراسیون روسیه نیز ماه گذشته گفت: اگر مسکو از سویفت جدا شود، اتحادیه اروپا مجبور است پول نفت را به صورت نقدی در چمدان بپردازد.

وی با بیان اینکه ما برای جایگزینی سویفت از این سیستم نسخه پشتیبان تهیه کرده‌ایم، تصریح کرد: خرید منابع انرژی از ایالات متحده یک و نیم برابر بیشتر برای اروپایی ها هزینه دارد.

سویفت یک سیستم تبادل و پرداخت داده بین بانکی است که بیش از ۱۱ هزار موسسه مالی تقریباً در همه کشورها به آن متصل هستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رحلت امام خمینی قیام 15 خرداد امریکا خلیج فارس تل آویو سازمان ملل چین بغداد ایران روسیه انتخابات 1400 محسن رضایی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رحلت امام خمینی قیام 15 خرداد بدهی های برقی به ایران سناتورهای آمریکایی قطع ارتباط روسیه بانک سوخت هسته ای ۲۸ شرکت چینی سازمان ملل بین المللی انرژی اتمی صلح آمیز شرکت ها بدهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۰۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عسکری: با هماهنگی وزارت ورزش برای تغییر پسوند «استقلال» اقدام می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، علی عسکری در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درخصوص مباحث اخیر پیرامون تغییر نام تیم استقلال، گفت: کنسرسیومی از گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ۸۵ درصد سهام شرکت استقلال ایران را خریداری کرده و این موجب مسرت و افتخار ماست که در کنار هواداران پرشمار این تیم، انشالله به تعالی این تیم و ورزش کشور بویژه در عرصه‌های بین‌المللی کمک خواهیم کرد.

ی ادامه داد: در خصوص تغییر نام شرکت استقلال ایران مباحثی در جریان است و این رویه در هلدینگ خلیج فارس وجود دارد که شرکت‌های تابعه، پسوند خلیج فارس را داشته باشند، اما اولویت اول ما حفظ نام استقلال ایران برای این شرکت است و تمام تلاش خود را در این راستا می‌کنیم، اما در صورتی که مراجع ذیصلاح بر حذف پسوند ایران اصرار داشته باشند با هماهنگی با وزارت ورزش و طبق قانون تجارت و ضوابط حاکم بر شرکت‌های بورسی درباره تغییر پسوند شرکت استقلال ایران اقدام خواهیم کرد.

علی عسکری خاطر نشان کرد: تمام تلاش ما برای موفقیت استقلال است و این نام زیبا بر روی تیم استقلال برقرار خواهد ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرونده تغییر نام استقلال بسته شد
  • عسکری: نام استقلال تغییر نخواهد کرد
  • خبر جدید پتروشیمی خلیج فارس درباره تغییر نام استقلال
  • علی عسگری: استقلال، استقلال می‌ماند
  • عسکری: با هماهنگی وزارت ورزش برای تغییر پسوند «استقلال» اقدام می‌کنیم
  • پسوند «خلیج فارس» به نام استقلال اضافه نخواهد شد
  • حمله پهپادی یمن به ناو جنگی ایتالیا در خلیج عدن/ زخمی شدن ده ها سرباز ناتو در سوئد/ قتل یک بازرگان مشهور اسرائیلی در اسکندریه مصر/ آماده شدن مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقامات دیوان بین‌المللی کیفری
  • هیئتی از تل‌آویو راهی قاهره است
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران