Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «حسن مرهج» استراتژیست، نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی‌الاصل که هم‌اکنون ساکن جولان اشغالی است، در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل ضمن ارائه تحلیلی از روند تحولات و درگیری در فلسطین اشغالی به سوالاتی درباره اهداف آغاز حملات از سوی رژیم صهیونیستی، ارزیابی پاسخ‌های موشکی مقاومت، چشم‌انداز آینده درگیری‌ها، نقش حمایت‌های خارجی از تل‌آویو و امکان گسترش نبرد به بیرون از سرزمین‌های اشغالی پاسخ داد؛ مشروح این گفت‌وگو در ادامه آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارس: هدف صهیونیست‌ها از آغاز حملات علیه فلسطینی‌ها چه بود؟ آیا این حملات بر اساس شرایط سیاسی رژیم اشغالگر انجام شد یا امنیتی؟

استراتژیست فلسطینی درباره ماهیت و اهداف حملات تل‌آویو گفت: «مناقشات بین اسرائیل و فلسطین را فقط می‌توان از زاویه‌ای نگاه کرد که یک خروجی راهبردی برای توضیح ماهیت و وضعیت این درگیری یافت. این مناقشات تنها به ماهیت اوضاع داخلی اسرائیل، حیات سیاسی این رژیم و یا وضعیت آشوب‌زده و بحران‌هایی که شاهد آن است مربوط نمی‌شود. بلکه باید گفت هدف این درگیری‌ها از نظر ماهیت و محتوا، تلاش تل‌آویو برای جست‌وجوی راه‌حل‌هایی است که هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها را راضی کند. رژیم صهیونیستی با توجه به توافقات جدید ابراهیمی و تمایل برخی قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در تلاش برای یافتن راه حلی سریع است که رضایت همه طرف‌ها را شامل شود؛ تا از این طریق، برای مبارزه با ایران حرکت کرده و نظم و جهت گیری‌های آن در منطقه را بر هم بزند‌. واقعیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پس از خنثی‌سازی مؤثر درگیری اسرائیل و اعراب به معنای عام، رویکردهای ویژه‌ای را به وضعیت مناقشه تل‌آویو و فلسطین تحمیل می‌کند؛ و این صرف نظر از وضعیت سیاسی و امنیتی در اسرائیل و همچنین در کل فلسطین و به ویژه غزه خواهد بود. اما خواسته‌هایی بین‌المللی جهت یافتن راه‌حلی برای این مناقشه وجود دارد و با توجه به اساس و ماهیت مناقشه اسرائیل و فلسطین، به نظر می‌رسد که راه‌حلی جز کشاندن درگیری‌ها به وضعیت بحرانی و لبه پرتگاه وجود نداشته باشد‌».

فارس: شما حجم و تأثیرگذاری پاسخ‌های موشکی مقاومت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ نتایج میدانی تاکنون‌ چگونه رقم خورده‌اند؟

مرهج پاسخ داد: «شکی نیست که توانمندی‌های مقاومت فلسطین نسبت به سال‌های گذشته توسعه یافته و بسیار رشد کرده است؛ رهبران دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل هم از این موضوع آگاه هستند. از این رو رژیم صهیونیستی در تلاش است تا به اهداف مشخصی دست یابد که بر ذهنیت و تفکر مقاومت در فلسطین تأثیر بگذارد؛ تاثیری که منجر به برهم زدن توان میدانی و قدرت نظامی جناح‌های مقاومت شود. از نظر ارزیابی نیز می‌توان گفت که حجم و اثربخشی واکنش فلسطینی‌ها، اسرائیل را سردرگم کرد. از این سردرگمی همین کافی‌ست که بگوییم شهرک‌نشینان صهیونیست اکنون در پناهگاه‌ها به سر می‌برند؛ بر این اساس می‌توان وضعیت کلی را در سرزمین‌های اشغالی تصور کرد».

فارس: شما چشم‌انداز و آینده این درگیری‌ را چگونه تصور می‌کنید؟ ادامه درگیری‌ها در چارچوبی گسترده و اتمام حملات به شکل فوری؟

استاد دانشگاه فلسطینی‌ درباره هدف و چشم‌انداز درگیری در فلسطین اشغالی تاکید کرد: «همانطور که قبلاً هم گفتم این مناقشه برای حرکت به سوی مقابله با محور مقاومت طراحی شده و صهیونیست‌ها نیازمند راه‌حلی سریع هستند. علاوه‌براین روشن است که ادامه درگیری به شکل کنونی برای تمامی قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی طاقت‌فرسا خواهد بود. بنابراین تل‌آویو و متحدانش باید راه‌حل‌هایی پیدا کنند؛ زیرا گسترش دایره درگیری به نفع هیچ کدام از طرف‌ها نیست. آرام شدن اوضاع و پایان دادن به ماهیت این درگیری [مناقشه اعراب و رژیم صهیونیستی] به نفع همه نیروهاست؛ اما شکی نیست که سازوکاری در بالای میز ظاهر می‌شود با آنچه در زیر میز است کاملاً متفاوت خواهد بود و تضمینی وجود ندارد که فلسطین به حقش برسد. توافق فلسطین با رژیم صهیونیستی، موضوع مهمی است و باید با ارائه توضیحاتی، ماهیت آن روشن شود. بر این اساس، طرف‌هایی هستند که به دنبال آن خواهند بود تا درگیری فعلی را به عنوان یک درگیری که به اکثریت طرفین آسیب می‌رساند نشان دهند؛ تل‌آویو نیز همین برنامه را برای پیشبرد امور خود در پیش گرفته است. درگیری اخیر دروازه‌ای به روی راه‌حل‌های غیرنهایی و بلندمدت بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها گشود، وضعیتی که موجب اتحاد و مقابله تمام نیروهای ضد اسرائیلی خواهد شد».

فارس: به نظر شما در چه شرایطی این حملات ادامه پیدا می‌کنند و یا چه مولفه‌هایی در توقف درگیری‌ها نقش ایفا می‌کنند؟

نویسنده فلسطینی در پاسخ به این سوال خاطرنشان کرد: «ما به خوبی درک می‌کنیم که هم‌اکنون فضای منطقه‌ای و بین‌المللی تا حدود زیادی متشنج است و امروزه می‌توانیم ببینیم که عناوین و صحنه‌های جدیدی از درگیری در این منطقه به وجود آمده‌اند. در اینجا، ما فقط در مورد توافقات ابراهیمی صحبت نمی‌کنیم؛ بلکه پس از جنگ روسیه و اوکراین، سرفصل‌های اقتصادی جدیدی باز شدند که همه را تحت فشار قرار می‌دهند. امروزه اکثر کشورها و قدرت‌ها به دنبال پیوستن به صف‌بندی‌های جدیدی هستند که به امنیت اقتصادی پایدار آن‌ها کمک کنند که در درون آن صف‌بندی‌ها، چارچوب‌های سیاسی و امنیتی نیز وجود دارد. بنابراین به طور کلی فضایی در جهان وجود دارد که به دنبال ثبات است نه جنگ؛ بنابراین همه نیروها در منطقه به دنبال پایان دادن و توقف درگیری‌ها در فلسطین، اسرائیل و لبنان هستند و معادلات امروز به سمت آتش‌بس و جستجوی راه‌حل پیش می‌رود».

فارس: شما نقش دخالت‌های خارجی در این درگیری به نفع رژیم صهیونیستی را چگونه تحلیل می‌کنید؟ آیا حمایت کشورهای غربی نظیر ایالات‌متحده می‌تواند بر نتایج این درگیری تاثیر بگذارد؟

مرهج درباره نقش حمایت‌های خارجی از تل‌آویو افزود: «شکی نیست که دخالت خارجی در ماهیت مناقشه اسرائیل و فلسطین مؤثر و تأثیرگذار است؛ با این حال، این مداخلات برای تأثیرگذاری بر یک موضوع خاص کافی نیستند. همه ما می‌دانیم که اسرائیل به هیچ فشار خارجی توجهی نمی‌کند؛ این استراتژی اسرائیل از عوامل تعیین کننده سیاسی و امنیتی داخلی نشات می‌گیرد. حتی ایالات متحده هم که ظاهراً حامی طرف اسرائیلی است، اما در حال حاضر عمیقاً هیچ علاقه‌ای به شعله ور کردن یک جنگ جدید در منطقه ندارد. مهم‌ترین نکته در این زمینه این است که قدرت‌های غربی به طور کلی به توافق هسته‌ای با ایران نیاز دارند و این اساس کل ارزیابی‌های آنان از درگیری‌های جدید است».

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: جهاد اسلامی فلسطین مقاومت فلسطین منطقه ای و بین المللی رژیم صهیونیستی فلسطینی ها درگیری ها قدرت ها راه حلی تل آویو راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۰۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه نبرد سنگین مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل در رفح/ دور جدید مذاکرات آتش‌بس امروز برگزار می‌شود

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و پانزدهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

جهاد اسلامی: پیشنهاد توافق آتش‌بس لغو نشده ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ - ۱۳:۰۹

معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به موضعگیری روشن مقاومت فلسطین که همان تحقق منافع ملت آن است، اقدامات فعلی نیروهای اشغالگر در رفح را مانوری دانست که با شکست همراه خواهد بود.

«محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفت‌وگویی با شبکه خبری «المیادین» درباره مذاکرات آتش‌بس و عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح اظهار کرد: پیشنهاد توافق آتش‌بس لغو نشده و در حال حاضر در دست میانجی‌هاست.

الهندی با تاکید بر وجود اتفاق‌نظری ملی درباره توافقنامه پیشنهادی که میانجی‌ها از جمله آمریکا در مورد آن توافق کردند، گفت: این پیشنهاد به منزله موضعگیری ملی فلسطین است و جنبش حماس به نمایندگی از گروه‌های فلسطینی آن را ارائه کرد.

معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به اینکه در مقابل اجماع نظر فلسطینی، سردرگمی طرف اسرائیلی وجود دارد، گفت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر تمام اهرم‌های فشار خود را از دست داده و اکنون نمی‌خواهد توافق کند چرا که این به معنای پایان یافتن حیات سیاسی اوست.

او در ادامه این مصاحبه گفت: موضعگیری مقاومت روشن بوده و آن برآوردن منافع ملت فلسطین است البته این موضعگیری میانجی‌ها نیز بوده و این روزها در حال آزمایش است. مسئله اصلی که در توافق نیاز به بررسی داشت، برقراری آتش‌بس و روشن کردن این نکته بود که این آتش‌بس پایدار است. میانجی‌ها تضمین دادند که مساله پایدار بودن به معنای آتش‌بس دائمی است.

معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین درباره عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح، واقع در جنوب نوار غزه نیز تاکید کرد: آنچه اکنون در رفح انجام می‌شود، مانوری از سوی طرف اشغالگر است چرا که سند پیشنهادی دال بر عقب‌نشینی کامل از نوار غزه است.

الهندی در ادامه تاکید کرد: ماجراجویی طرف اشغالگر در رفح با شکست همراه است و اشغالگران در هر مکانی با مقابله نیروهای مقاومت روبرو خواهند بود و نیروهای دشمن خسارات و تلفات بسیاری را متحمل خواهند شد. هیچ یک از سناریوهای نظامی رژیم اشغالگر در جنوب نوار غزه حاصلی ندارند و عقب‌نشینی اسرائیل از رفح عنوان جدیدی برای شکست خواهد بود.

او ادامه داد: اسرائیلی که غرب از آن با عنوان یک رژیم «دموکرات» یاد می‌کند، به پایان کارش رسیده و به‌عنوان یک رژیم نازیست افراطی ظاهر شده است.

«اسامه حمدان» از رهبران جنبش حماس در کنفرانس مطبوعاتی در بیروت تاکید کرد که این جنبش رویکرد مثبت و مسوولانه خود را در تمامی مراحل مذاکرات به واسطه میانجی‌ها نشان داد و تلاش کرد تمامی موانع موجود در راه رسیدن به یک فرمول مورد قبول و حافظ حقوق ملت فلسطین را کنار بزند.

حمدان در ادامه گفت: خواسته‌های مقاومت در هرگونه توافقی، توقف کامل جنگ، عقب‌نشینی از تمام مناطق نوار غزه، بازگشت بی‌قید و شرط آوارگان به خانه‌ها و مناطقشان، بازسازی نوار غزه و امدادرسانی به مردم آن و رسیدن به یک قرارداد جدی برای تبادل اسراست.

شنیده شدن صدای آژیر خطر و انفجار در شمال و شمال غربی فلسطین اشغالی ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ - ۱۳:۰۸

رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کرد که آژیرهای خطر در شهرک های صهیونیست نشین «شتولا»، «زرعیت»، «شومرا» و «اوین مناخیم» در شمال فلسطین اشغالی به صدا در آمد.

به گفته این رسانه ها، صداهای انفجار در خط ساحلی شمالی از شهر حیفا تا شهر نهاریا و اطراف آن در شمال غربی فلسطین اشغالی نیز شنیده شد.

برپایه این گزارش، ستون هایی از دود بر فراز حیفا مشاهده می شود.

این رسانه ها همچنین از اصابت یک موشک ضد زره از خاک لبنان به شهرک صهیونیست نشین المطله خبر دادند.

هنوز جزئیات بیشتری در این باره نرسیده است.

دور جدید مذاکرات آتش‌بس امروز برگزار می‌شود ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ - ۱۳:۰۷

یک منبع آگاه در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با اشاره به‌ آغاز دور جدید مذاکرات برای برقراری آتش بس در نوار غزه از امروز چهارشنبه در شهر قاهره پایتخت مصر هشدار داد: در صورت تغییر در طرح پیشنهادی آتش بس توسط میانجی ها، این جنبش ممکن است از مذاکرات خارج شود.

این منبع آگاه در گفت و گو با پایگاه «عربی۲۱» افزود: دور جدید مذاکرات برای برقراری آتش بس در نوار غزه امروز (چهارشنبه) با حضور هیات مذاکره کننده مقاومت، در قاهره برگزار می شود.

وی تصریح کرد: جنبش حماس پس از دریافت تضمین هایی از سوی میانجی ها درباره تغییر نکردن متن توافق، آن را پذیرفت.

این منبع آگاه گفت: درصورت اعمال تغییراتی در طرح پیشنهادی توسط میانجی ها، موضع حماس تغییر خواهد کرد و ممکن است از مذاکرات خارج شود.

قطر خواهان اقدام بین‌المللی فوری برای جلوگیری از نسل کشی در رفح شد ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ - ۱۳:۰۳

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای تاکید کرد: بمباران شهرداری رفح، حمله به گذرگاه زمینی آن و تهدید به کوچاندن شهروندان فلسطینی از پناهگاه ها را به شدت محکوم می‌کنیم.

در این بیانیه آمده است: ما خواهان تحرکات فوری بین‌المللی در راستای ممانعت از حمله به شهر رفح و جلوگیری از ارتکاب جنایت نسل‌کشی و محافظت کامل از غیرنظامیان هستیم.

وزارت خارجه قطر تاکید کرد: کوچاندن غیرنظامیان از شهر رفح نقض خطرناک قوانین بین‌المللی بوده و بحران انسانی در نوار غزه را چند برابر می‌کند.

ادامه نبرد سنگین مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل در رفح

گردان‌های القسام و القدس از درگیری‌های شدید با نیروهای رژیم اشغالگر در شرق رفح خبر دادند.

 در دویست و پانزدهمین روز نبرد غزه، در حالیکه منابع پزشکی فلسطینی اعلام کردند ۳۵ شهید و ۱۲۹ زخمی ظرف ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستان الکویت در رفح منتقل شدند.

همچنین بالگردهای رژیم صهیونیستی به مناطق شرقی رفح حمله کردند.گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد نیروهایش وارد درگیری‌های شدیدی با نیروهای رژیم اشغالگر در شرق شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه شدند.

گردان‌های القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز اعلام کرد مبارزانش وارد درگیری‌های شدیدی با نیروهای اشغالگر صهیونیستی در شرق رفح شدند.

گردان‌های شهدای الاقصی نیز وارد درگیری‌های شدیدی با سربازان دشمن صهیونیستی در محورهای شرق رفح شد.

گردان‌های شهدای الاقصی اعلام کرد خودروی ارتش رژیم صهیونیستی را در شرق رفح با راکت هدف قرار داد.

گردان‌های القسام نیز سه‌شنبه از هدف قرار دادن نیروهای اشغالگر در شرق گذرگاه رفح با خمپاره‌های سنگین خبر داده بود.

القسام همچنین اعلام کرد یکی از تانک‌های رژیم صهیونیستی را بعد از هدف قرار دادن آن با راکت منهدم کرد و تجمعات نیروهای رژیم صهیونیستی در شرق رفح را با موشک‌های «رجوم» هدف قرار داد.

این گردان‌ها سه‌شنبه پایگاه کرم ابوسالم را با سامانه موشکی رجوم هدف قرار داد.

ارتش رژیم صهیونیستی صبح سه‌شنبه از کنترل بخش فلسطینی گذرگاه رفح بین نوار غزه و مصر خبر داده بود.

از سوی دیگر توپخانه رژیم صهیونیستی اطراف نیروگاه برق در شمال اردوگاه النصیرات و منطقه ارض المفتی و وادی غزه و مناطق جنوبی محله الزیتون را هدف قرار داد.

همچنین منابع اعلام کردند در حمله پهپاد رژیم صهیونیستی به غرب رفح تعدادی از فلسطینی‌ها زخمی شدند.

از سوی دیگر، کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد به کشاورزان غلاف غزه دستور داده شد تا از فعالیت در میادین نزدیک به نوار مرزی با غزه خودداری کنند.

مقام سازمان ملل: جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد

مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل در اظهاراتی گفت که جنگ غزه به مقطع بحرانی و حساس خود رسیده است و دستور تخلیه رفح از سوی رژیم صهیونیستی به کشتار و آوارگی بیشتر فلسطینی‌ها منجر خواهد شد.

 شبکه الجزیره نوشت: مارتین گریفیث تاکید کرد که باید همچنان از غیرنظامیانی که ماندن در رفح را انتخاب می‌کنند، حفاظت شود.

این مقام سازمان ملل، گفت: درد و رنج حاصل از پیامدهای تصمیماتی که امروز گرفته می‌شوند برای انسان‌ها تا چندین نسل بعد از ما ادامه خواهد یافت.

گریفیث تاکید کرد که بستن گذرگاه رفح، مانع ورود سوخت و دیگر کمک‌ها به غزه می‌شود.

سازمان ملل: ۷۵ درصد ساکنان نوار غزه آواره شده اند

«آندریا دی دومنیکو» رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در خاک فلسطین گفت: ۷۵ درصد از ساکنان نوار غزه براثر جنگ از خانه ها و مناطق زندگی خود آواره شده اند.

به گزارش خبرگزاری «سما» دی دومنیکو اضافه کرد: بسته شدن گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه، ورود کامیون های حامل کمک های انسانی به نوار غزه را متوقف کرد.

وی افزود: برای دریافت تضمین هایی به منظور ادامه ورود و ارائه کمک ها به نوار غزه تلاش می کنیم.

دی دمنیکو گفت: درصورت به پایان رسیدن سوخت موجود، امکان ادامه عملیات کمک رسانی در نوار غزه وجود نخواهد داشت.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: هرگونه حمله به رفح فاجعه بار است

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اعلام کرد که نسبت به هرگونه عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح هشدار می‌دهد زیرا این امر خطری فاجعه‌بار برای ساکنان غیرنظامی به همراه خواهد داشت.

این کمیته تاکید کرد: ما خواهان محافظت از غیرنظامیان در نوار غزه و تضمین دستیابی آن‌ها به نیازهای اساسی زندگی هستیم.

این کمیته افزود: ما آماده ایفای نقش میانجیگر بی‌طرف در مسائل انسانی در هرگونه توافقی درباره نوار غزه هستیم.

 

 

دیگر خبرها

  • حزب‌الله پاسخ حملات اسرائیل را داد
  • اذعان ارتش اسرائیل به ناکامی برابر مقاومت فلسطین
  • ادامه نبرد سنگین مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل در رفح/ دور جدید مذاکرات آتش‌بس امروز برگزار می‌شود
  • ادامه نبرد سنگین مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل در رفح
  • درگیری شدید نیرو‌های قسام با نظامیان رژیم اشغالگر در شرق رفح
  • درگیری شدید مقاومت فلسطین و ارتش اسرائیل در شرق رفح/ شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ تن رسید/ حمله گسترده پهپادی و موشکی حزب الله به مواضع ارتش اسرائیل
  • درگیری شدید مقاومت فلسطین و ارتش اسرائیل در شرق رفح/ شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ نفر رسید/ حمله گسترده پهپادی و موشکی حزب الله به مواضع ارتش اسرائیل
  • درگیری شدید مقاومت فلسطین و ارتش اسرائیل در شرق رفح/ شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ نفر رسید
  • تجلیل امیرعبداللهیان از ایستادگی ملت ‌و گروه‌های مقاومت فلسطینی در برابر صهیونیست‌ها
  • هیأت مذاکره‌کننده تل‌آویو در حال بررسی پاسخ حماس است